Hyppigt Stillede Spørgsmål (FAQ)

© 2020 Wicky Hannah, opdateret 9. januar 2016.

Har du yderligere spørgsmål? Skriv til info@wickyhannah.dk.


Hvad er forskellen på UV og LED?

UV står for ultraviolet og angiver typen af lys. UV-lys er ikke synligt for mennesker.
Det violette skær fra en UV-lampe er, trods farven, ikke selve UV-lyset. Skæret er blot den yderste del af det lysspektrum, der kan opfanges med det menneskelige øje.

LED står for light-emitting diode og er en type af lyskilde. Andre eksempler på lyskilder er glødepærer og lysstofrør.

UV-lys kan frembringes vha. forskellige lyskilder – f.eks. lysstofrør eller LED-pærer.

Hvorfor skal der anvendes UV-lys til hærdning af gel polish?

UV-lys kan udløse kemiske processer i bestemte materialer. I forbindelse med gel polish udnyttes denne egenskab til, at hærde lakken efter påførsel.

Hærdning af materialer vha. UV-lys benyttes af f.eks. tandlæger i forbindelse med hærdning af plastfyldninger og i kosmetikprodukter så som gel polish.

Kan traditionel neglelak hærde i UV-lys?

Svaret er nej.

UV-lys kan kun anvendes til at hærde materialer, der er fremstillet til formålet. Traditionel neglelak indeholder ikke stoffer, der hærder vha. UV-lys.

Hvad er forskellen på akryl, gellack, shellac og gel polish?

Der findes forskellige typer af kunstige negle. Opdeles disse efter materialer, er der overdnet to grupper: akryl og gel (gelé).

Akryl

Som navnet angiver, består disse negle af akryl. Neglene fremstilles ved en støbeproces, hvor der typisk anvendes specialfremstillede klistermærker som støbeform. Alternativt kan der påmonteres færdige plastiktipper på neglen, hvorefter der anvendes akryl som bindemiddel.

Efterfølgende poleres neglen og der afsluttes med et eller flere lag neglelak, for at give neglene en blank og skinnende overflade.

Negle fremstillet af akryl er meget holdbare. Fremstillingsprocessen er mere omfattende end ved de øvrige typer og fremstillingen foregår derfor på professionelle neglesaloner.

Gel/gelé

Gel/gelé er fællesbetegnelse for negle, der fremstilles af flydende gelé og efterfølgende kræver UV-lys for at hærde. Denne type lak går under flere betegnelser, herunder gellack, shellac og gel polish. Fælles for dem alle er, at de kræver UV-lys i forbindelse med fremstilling.

Bestanddele og blandingsforhold i de enkelte produkter/mærker kan variere og der kan derfor være forskel på, hvordan og hvor længe det enkelte produkt skal hærde.